Torlak: I Sparta ima mane

Stoper Sarajeva sa zavidnom tehnikom

Torlak: I Sparta ima mane

Sedin Torlak bio je najbolji igrač Sarajeva uz Nermina Haskića u revanš utakmici drugog pretkola Evropske lige protiv Orebra. Kod drugog gola pretrčao je cijeli teren i asistirao nekadašnjem napadaču banovićke Budućnosti.

Torlak je samo dan prije utakmice produžio vjernost bordo klubu na dvije godine. Protiv Orebra bio je sigurno uz Haskića najbolji igrač susreta. Osim ogromne sigurnosti u zadnjoj liniji, pokazao je i zavidnu tehniku.

"U dva dana desile su se dvije lijepe stvari. Našao sam zajednički jezik sa upravom i potpisao sam ugovor. Baš sam sretan i zadovoljan zbog toga. Još sam sretniji bio nakon što smo prošli Orebro. Sada se pripemamo za Spartu. Posebno se čovjek osjeća kada igra evropske utakmice", rekao je Torlak za SportSport.ba, dodavši:

"Imali smo kratko vrijeme da se pripremimo za utakmice protiv Orebra, ali sada se vidi da je ekipa dosta spremnija. Igrači se brže oporavljaju od utakmice. Dosta smo i napredovali kroz ova dva susreta".

Sljedeća prepreka Sarajeva na evropskom putu je praška Sparta. Velika prednost tima sa Koševa je Jirži Plišek koji je neko vrijeme sjedio na klupi Teplica i dobro poznaje Spartu. Torlak ističe da bi uz gol u Pragu Sarajevo imalo dobre šanse za plasman dalje.

"Plišek je dosta tamo bio i sigurno dobro poznaje Spartu. Sada je i gledao jednu utakmicu, tako da će nam sve prenijeti. Sigurno je da Sparta nije Orebro, ali imamo šanse. Idemo da se nadigravamo. Dobro bi bilo da postignemo gol. Sigurno je da i oni imaju mane, a to će nam prenijeti Plišek i trebamo to iskorisitit", ističe Torlak.

"Dupovac kao da ima deset sezona iza sebe"


Torlak u odbrani ima veoma mladog partnera, Amera Dupovca. Međutim, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine zadivljuje svojom zrelošću. Nalazi se na meti nekih francuskih klubova, a Torlak mu predviđa veliku karijeru ukoliko ga zdravlje posluži.

"Amer je dosta napredovao, pogotovo korz utakmice u drugom dijelu ove prošle sezone. Upoznali smo se dobro i odlično se slažemo. Veliki je talenat, igra bez straha i kao da iza sebe ima deset sezona. Ukoliko ovako nastavi i posluži ga zdravlje mislim da će imati veliku karijeru", kaže 25-godišnji stoper Sarajeva.

"Selektor odlučuje koga će pozvati, ja bih se rado odazvao"

Mnogi su mišljenja da Torlak zaslužuje poziv selektora naše reprezentacije Safeta Sušića. Stoper Sarajeva dobio je jedan poziv u naš nacionalni tim dok je na klupi sjedio Miroslav Ćiro Blažević. U odbrani nam je uvijek "škripalo", tako da je moguće da Pape uputi Torlaku poziv za prijatelsjku utakmicu protiv Grčke 10. augusta.

"Reprezentacija je želja svakog igrača. Istina je, dobro sam odigrao protiv Orebra. Zadovoljan sam svojom igrom, ali također i igrom kolektiva, bili smo na nivou. U formi sam i zdrav sam što je najbitnije. Selektor odlučuje koga će pozvati. On zna kakav tip igrača mu treba. Ukoliko bih dobio poziv rado bih se odazvao", dodao je Torlak za kraj razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.