Torlak: Ne odričemo se titule

S kapitenom Sarajeva o svemu pomalo

Torlak: Ne odričemo se titule

Adnan Beganović

"Titule se ne odričemo. Zaostajemo šest bodova, ali do kraja prvenstvene trke ima još petnaest utakmica tako da još ništa nije gotovo", na početku razgovora za SportSport.ba ističe kapiten bordo momčad Sedin Torlak.

Fudbaleri Sarajeva jesenji dio sezone okončali su na 3. mjestu prvenstvene tabele. Bordo momci su sjajno otvorili sezonu, no kako je ista odmicala padali su u formi.

"Nisam zadovoljan sa jesenjim dijelom sezone. Treći smo na tabeli, a ispali smo iz Kupa gdje smo imali velike ambicije. Mi smo Sarajevo i uvijek moramo težiti najboljem. Teško je objasniti zbog čega smo u drugom dijelu sezone pali u formi, čini mi se da tu ima mnogo više razloga", rekao je Torlak i dodao:

"U Evropi smo igrali sasvim solidno, prvi dio sezone je bio sjajan, no onda slijedi pad. Možda je i neiskustvo jedan od razloga, a ako ćemo biti iskreni onda moramo reći da nam ni igrački fond nije velik, odnosno mali broj igrača je iznio sezonu na svojim leđima."

Šest bodova zaostatka za Željezničarem na prvi pogled se čini mnogo, no serijom dobrih rezultata Sarajevo se može priključiti u borbu za sami vrh.

"Slažem se, zaostatk na prvi pogled izgleda ogromno, no gotovo sve momčadi iz vrha dolaze nam u goste i tu vidim neku našu šansu. Biće teško, ali nećemo se predati. Uz dobre pripreme i nekoliko kvalitetnih pojačanja možemo se uključiti u borbu za titulu", ističe kapiten Sarajeva.

Kao jedno od velikih pojačanja Sarajeva spominje se Alen Škoro, s kojimje već dogovorena saradnja i ostalo je samo da se ista ozvaniči.

"Alen će biti veliko pojačanje za našu momčad. Uvijek je srcem igrao za Sarajevo i tako će biti i ovaj put. Bez obzira što je u posljednje vrijema pauzirao, mislim da se to neće osjetiti na njegovim igrama. Pripreme su pred nama i ukoliko se Alen dobro spremi, u šta ne sumnjam, naša igra dobit će dimenziju više", kaže Torlak, koji i na pauzi održava svoju formu.

"Nema opuštanja, pa ni kada sam na pauzi. Svaki dan sam u teretani ili na bazenu, forma se mora održavati. Ukoliko se samo malo opustite sigurno ćete to i osjetiti u pripremnom periodu".

U posljednje vrijeme sve se više špekuliše sa odlaskom kapitena Sarajeva, no on tvrdi da o tome ne razmišlja.

"Čujem svakakve priče. ali pravo da vam kažem mene još niko nije kontaktirao. Možda je bilo neki priča između klubova, no ugovorom sam vezan za Sarajevo i trenutno samo o tome razmišljam. Ukoliko iz kluba procijene da bi moja eventualna prodaja donijela neku finansijsku dobit onda sam spreman i ja odvagati ponude, no doista je sada sve na rekla - kazala", ističe Torlak i na kraju dodaje:

"Željezničar je zasluženo uzeo titulu jesenjeg prvaka. Izuzmemo li početak sezone onda možemo reći da su igrači momčadi s Grbavice najviše pokazali. Široki je također zasluženo u vrhu, kao i Borac. Možda smo mi mogli s kojim bodom više biti malo bliže vrhu, no pokušat ćemo to nadoknaditi u proljetnom dijelu prvenstva. Što se tiče donjeg dijela tabele Slavija je najveće razočarenje. Od momčadi koja je igrala Evropu došla je na korak od nižeg ranga takmičenja. Biće zanimljiva borba za goli premijerligaški život."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.