Torlak: Nećemo se braniti, idemo po gol

Sarajevo večeras protiv Orebra

Torlak: Nećemo se braniti, idemo po gol

Sinoćnji trening fudbalera Sarajeva potvrdio je ono o čemu je Plišek govorio na konferenciji za novinare - atmosfera u ekipi je zaista jako dobra i čini se da svi jedva čekaju početak večerašnje utakmice.

Lijepo vrijeme dočekalo je Sarajevo ovdje u Švedskoj. I to lijepo vrijeme po proljetnim standardima. Nema vrućina, temperatura se vrti oko 25 stepeni. Uostalom, ovdje na sjeveru Evrope kada meterolozi najavljuju temperaturu oko 30 stepeni, to završi kao ekskluzivna vijest na naslovnicama dnevnih novina. Što se desilo i danas.

Ekipa Sarajeva u srijedu navečer u miru je odradila trening na Behrn Areni, koju su uz novinare pohodili i pojedini navijači. I svi smo se mogli uvjeriti u dobru atmosferu među bordo ekipom. Činjenica da Sarajevo svoje utakmice nikada ne igra na umjetnoj travi jedan je od faktora koji se ističe ovdje, a čini se da u Orebru to upravo vide kao svoju najveću prednost večeras.

"Ovo nam je prvo iskustvo na umjetnoj travi. Imali smo nekoliko treninga, ali utakmica je nešto sasvim drugo, tako da je ovo novo za nas. Možda je to prednost za domaće, koji su kvalitetna ekipa, ali mi smo ovdje došli s ciljem da ostvarimo dobar rezultat pred revanš. Nećemo se braniti, nastojaćemo postići bar jedan pogodak. Spremni smo i sposobni ispuniti cilj kojeg smo postavili pred sebe, istakao je jučer Sedin Torlak, defanzivac Sarajeva.

Posljednji trening Plišek je iskoristio upravo kako bi se ekipa što bolje prilagodila umjetnoj podlozi. Igrali su fudbaleri Sarajeva na pola terena, iskušavali udarac i čini se svojim tehničkim mogućnostima oduševili domaćine. Nadamo se da će tako biti i večeras....

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.