Torlak: Puni smo samopouzdanja, Široki pada na Koševu

Kapiten optimističan

Torlak: Puni smo samopouzdanja, Široki pada na Koševu

Adnan Beganović

"Puni smo samopouzdanja i u ovom trenutku to je naša najveća prednost u odnosu na ostale ekipe. U nedjelju nas očekuje dosta teška utakmica, no uvjeren sam da ćemo obradovati naše vjerne navijače", za SportSport.ba je istakao kapiten Sarajeva, Sedin Torlak.

Duel Sarajeva i Širokog Brijega sigurno privlači veliku pažnju bh. ljubitelja fudbala. Bordo momčad u posljednje vrijeme pruža sjajne partije, dok je pak Široki Brijeg u nešto lošijoj formi.

Međutim, Širokobriježani su uvijek protiv Sarajeva pružali svoj maksimum, tako da nas u nedjelju po svemu sudeći očekuje jako zanimljiv susret.

"U velikoj smo seriji i nadam se da u nedjelju neće  doći kraj iste. Široki je po nas tradicionalno neugodan protivnik, ali mislim da nas u nedjelju nemaju sa čim iznenaditi. Najveću opasnost po naš gol sigurno će predstavljati Wagner i Šilić i moramo dobro motriti na ovaj dvojac. Očekujem otvorenu igru Širokog Brijega, što u krajnjem slučaju i nama odgovora", za naš portal govori kapiten Sedin Torlak.

Nakon sedam odigranih kola bordo momčad se nalazi na čelu premijerligaške karavane sa 19 osvojenih bodova.

"Lijepo je baciti pogled na tabelu, ali moram vam reći da je za nas ključna utakm ica bila ona u Prijedoru, kada smo savladali Rudar. Nakon poraza od Zete trebala nam je ta pobjeda i upravo smo u Prrijedoru vidjeli koliko vrijedimo. Nakon te utakmice sve je bilo mnogo lakše. Istina, imali smo nešto lakši  raspored od naših konkurenata za titulu, no mislim da bi s obzirom na to kako igramo i sa mnogo težim rasporedom sada bili na čelu tabele", ističe stoper trenutnog lidera Premijer lige.

Defanzivac Sarajeva ne želi mnogo pričati o jesenjoj tituli.

"Idemo iz utakmicu u utakmicu. Sve misli su nam sada usmjerene samo na Široki Brijeg. Ta utakmica nam je od veliko značaja, kako zbog stanja na tabeli, tako i zbog stvari sa kojima je bh. javnost jako dobro upoznata. Do kraja prvog dijela sezone želimo stvoriti što veću bodovnu prednost u odnosu na naše pratioce, a za to će nam trebati i velika podrška naših navijača, a ja u svoje i u ime saigrača mogu poručiti da ih nećemo razočarati", zaključio je Torlak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.