Iskusni defanzivac Olimpica

Torlak: Sarajevo je prvi konkurent za titulu

A. Beganović

Nekadašnji kapiten Sarajeva Sedin Torlak pokazao se kao pravo pojačanje za ekipu Olimpica, a njegov golu Banjoj Luci u posljednjem kolu BH Telecom Premijer koje se igralo u 2013. donio je Vukovima tri veoma važna boda, na prvom treningu Vukova razgovarali smo sa iskusnim stoperom.

"Pripreme su napokon počele, pauza je bila duga, ali ćemo vrijeme ovdje iskoristiti na najbolji mogući način i uvesti se u ritam. Kada je riječ o ambicijama, one ostaju iste, a to je izlazak u Evropu. Došlo je dosta novih igrača, a ja se nadam da ćemo se dosta brzo uigrati i ukomponovati. Ipak, to su provjereni igrači koji su dugo vremena igrali u Premijer ligi i ja se nadam da ćemo se dobro posložiti, te da ćemo izgledati dosta dobro kada krene prvenstvo", kazao je pouzdani defanzivac na početku razgovora za SportSport.ba.

U klub je stigao veliki broj novih fudbalera. Iako su iskusni, velike promjene bi se itekako mogle odraziti na igre ekipe.

"Sigurno je da te promjene utiču na ekipu. Dok se igrači prilagode, dok se upoznaju međusobno, dok se linije povežu trebati će vremena, ali ponovo ističem das u to igrači koji imaju kvalitet, koji dobro poznaju našu ligu i mislim da će se brzo adaptirati na novu sredinu. Možda je prvenstvo kratak period, ali imaju duge pripreme i ja se nadam da će nas naš stručni štab dobro ukumponovati, te da ćemo ispuniti svoje ciljeve", istakao je Torlak.

Olimpic će na pripremama u Antaliji odigrati nekoliko veoma jakih provjera sa renomiranim timovima.

Već smo čuli od šefa da će biti dosta jakih protivnika i u tim utakmicama vidjeti ćemo svoju snagu i da li možemo da iznesemo teret ovoga dijela prvenstva koji slijedi. Ja sam siguran da možemo, jer igramo na dva fronta, to su Kup i prvenstvo. Obzirom da nam je potrebna širina, koju trenutno imamo, ja se nadam da ćemo bez povreda ispuniti zacrtane ciljeve", kazao je iskusni stopper tima sa Otoke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju razgovora neizostavno pitanje, koga vidite kao glavnog favorite za titulu?

"Bodovna razlika je takva da se prvih šest ekipa mogu ravnopravno boriti za sami vrh. Mislim da je Sarajevo prvi konkurent za titulu, imaju taj neki pozitivan šok, naravno mi ćemo učini sve da pomrsimo račune ekipama koje se bore za sami vrh", rekao je na kraju razgovora Sedin Torlak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.