Torpedo novi lider bjeloruskog prvenstva
Lider bjeloruskog prvenstva izgubio je od Veleža na pripremama u Antaliji (Foto: E.Haračić)

Nakon pobjede u derbiju

Torpedo novi lider bjeloruskog prvenstva

Midhat Šljivak

Ekipa Torpedo Zhodino novi je lider bjeloruskog prvenstva.


Ovaj tim je danas u derbiju kola nanio prvi poraz ekipi Energetika (2:0) i preuzeo je vrh tabele sa istim brojem bodova kao i današnji rival.

Oba pogotka domaći sastav postigao je u drugom poluvremenu. Poveli su u 55. minuti preko Khachaturyana, da bi tačku na meč stavio Ramos fantastičnim pogotkom za konačnih 2:0 u 66. minuti meča.

[twitter]https://twitter.com/BelarusianPL/status/1248977658211434498[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/BelarusianPL/status/1248980703632646146[/twitter]

Torpedo i Energetik za sada predvode tabelu sa po devet bodova iz četiri odigrana susreta, a šansu da im se pridruže na vrhu imat će Minsk, Isloch i Slavia Mozyr koji imaju po šest bodova.

Pored ove utakmice danas su odigrana još dva susreta 4. kola.

Slutsk i Vitebsk su remizirali (1:1) na otvaranju današnjeg programa, a Gorodeja je pogotkom Arkhipova s penala pobijedila Dinamo Minsk s 1:0.

Sutra se igraju preostale utakmice, a svakako da najveću pažnju privlači duel FC Minska i Bate Borisova, velikana koji je jako loše ušao u novu sezonu i ima samo tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi