Torres: Odlazak Beniteza nije rješenje

Španjolac smatra da je do igrača

Torres: Odlazak Beniteza nije rješenje

Adnan Beganović

Fernando Torres smatra da otpuštanje trenera Rafaela Beniteza neće donijeti rješenje problema za Liverpool.

Španjolski fudbaler je također naglasio da njegovu ekipu očekuje maglovita budućnost priznajući da klub ne može priuštiti sebi kupovinu vrhunskih igrača u januarskom prelaznom roku.

"Mislim da otpuštanje menadžera nije rješenje. Menadžer nije taj koji igra, tako da moramo biti pozitivni prema njemu, pokušati sarađivati s njim", rekao je Torres.

"Mi smo glavni razlog, igrači su ti koji moraju pronaći rješenje ove situacije. Menadžer nije taj koji igra. Mi moramo igrati mnogo bolje", dodao je.

Liverpool zauzima osmo mjesto na tabeli Premier lige, njegovi američki vlasnici su pod pritiskom da smanje dug kluba od 240 miliona funti, a ekipa je ispala iz Lige prvaka. Također se suočava s gubitkom 20 miliona funti ako ne izbori Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Očito je da nam trebaju pojačanja. Kada bismo mogli dovesti kvalitetne igrače to bi bilo istinski pozitivno za nas. No, mislim da je situacija zaista teška jer nemamo novca da dovedemo najbolje igrače", rekao je Torres.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.