Torres riješio derbi

Premiership, 24. kolo

Torres riješio derbi

Derbi 24. kola engleske Premier lige između Liverpoola i Chelseaja na Anfieldu pripao je domaćinu. Završilo je 2:0 za „crvene“, a oba gola postigao je Fernando Torres.

Liverpool je ostavio bolji utisak, u tvrdoj utakmici, bez lijepih akcija i poteza sa obje strane što se moglo i pretpostaviti. Kada se činilo da će meč završiti bez golova, na scenu je stupio Torres koji je u 88. minuti iskoristio ubačaj Fabia Aurelia za 1:0.
Tada je Chelsea bacio sve karte u napada što je brzi Španac iskoristio kada je realizovao brzu kontru svoje ekipe. Bila je to 14. Liverpoolova pobjeda ove sezone kojom je smanjio zaostatak za vodećim Manchester Unitedom na dva boda, ali i susret više.
U prvoj nedjeljnoj utakmici 24. kola Newcastle i Sunderland odigrali su na St. James Parku neriješeno 1:1. Gosti su poveli preko Djibrilla Cissea u 33. minuti, a izjednačenje je domaćinima donio Nigerijac Shola Ameobi u 68. minuti iz penala.

Rezultati
Newcastle - Sunderland 1:1, Liverpool - Chelsea 2:0. Juče: Manchester United - Everton 1:0, Arsenal - West Ham 0:0, Aston Villa - Wigan 0:0, Bolton - Tottenham 3:2, Fulham - Portsmouth 3:1, Hull - West Bromwich 2:2, Middlesbrough - Blackburn 0:0, Stoke - Manchester City 1:0.

Poredak
1. Manchester United 50 bodova, Liverpool 51, Chelsea 48, Aston Villa 48, Arsenal 43, Everton 37, Wigan 33, West Ham 33, Fulham 29, Manchester City 28, Hull 28, Bolton 27, Sunderland 27, Tottenham 24, Portsmouth 24, Stoke 24, Newcastle 24, Blackburn 23, Middlesbrough 22, West Bromwich 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.