Torres za 11 minuta odlučio pobjednika

Kup konfederacija

Torres za 11 minuta odlučio pobjednika

Reprezentacija Španije je na premijeri Kupa konfederacija veoma lako došla do pobjede nad Novim Zelandom rezultatom 5:0.

Hat-trick je u samo 11 minuta postigao napadač Liverpoola Fernando Torres i to od 6. do 17. minute. Preostala dva su zabili Cesc Fabregas i David Villa.

Ovom pobjedom niz nepobjedivosti Španije se popeo na 33. utakmice zaredom i sve su bliže rekordu brazilske generacije koja je od decembra 1993. do januara 1996. godine odigrala 35 utakmica bez poraza.

Ovo je bila i 12 uzastopna pobjeda Španije, kao i jedanaesta uzastopna otkada je Vicente del Bosque došao na poziciju selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.