Toschack na izlaznim vratima Velsa

Toschack na izlaznim vratima Velsa

Bivši trener Real Madrida navodno nije pod pritiskom čelnika saveza, ali je viđen u žestokoj raspravi s visokim zvaničnicima nakon razočaravajućeg poraza u Podgorici.

"Mnogo je špekulacija, neke su lažne, neke istinite. Savez će, siguran sam, do kraja sedmice riješiti sve dileme", rekao je dopredsjednik saveza Trefor Lloyd Hughes.

Odmah nakon poraza od Crne Gore, bivši reprezentativci Velsa Iwan Roberts i Robbie Savage pozvali su Toshacka na ostavku.

"Naš optimizam je otišao već nakon prve utakmice", rekao je Roberts.

"Toshack je sastavio ekipu kako je najbolje znao. U reprezentaciji je od novembra 2004. i jesmo li napredovali? Nisam siguran", dodao je.

Savage je kazao da je vrijeme da Toshack napusti reprezentaciju.

"Mislim da nam treba novi početak. Potrebno je da vratimo navijače na stadion i da Toshack ode. Imao je dovoljno vremena. Nije se dosad plasirao na veliko takmičenje, a sada je ponovo užasno startovao", kazao je Savage.

Toshack je u trenerskoj karijeri vodio Real Madrid, Real Sociedad, Deportivo La Corunu, Bešiktaš, St Etienne, Sporting Lisabon i Cataniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije