Toshack i službeno napustio Wales

Toshack i službeno napustio Wales

Edmir Škorić

John Toshack na današnjoj je press konferenciji za novinare i službeno odstupio sa selektorske pozicije reprezentacije Walesa.

Legendarni Velšanin se na takav potez odlučio nakon domaćeg poraza od Crne Gore u 1. kolu kvalifikacija za odlazak na EP 2012 u Poljsku i Ukrajinu.

"I za mene i za reprezentaciju je najbolje da odem", kazao je 61-godišnjak koji je šest godina vodio nacionalni tim. Iako je imao još dvije godine ugovora, odlučio je svoju fotelju prepustiti nekom drugom.

Za njegovog nasljednika se najviše spominje Manchester Unitedov iskusni veznjak Ryan Giggs koji bi, pristane li na to, ponovio ono što je Mark Hughes radio prije deset godina, a to je da istovremeno igra i vodi reprezentaciju.

Hughes je trenirao Blackburn, a u isto vrijeme vodio selekciju Walesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije