Tošić iz Manchestera u Keln
Iz Premiershipa u Bundesligu, Zoran Tošić

Bundesliga

Tošić iz Manchestera u Keln

Manchester United je poslao na posudbu u Keln srbijanskog reprezentativca Zorana Tošića. Za Tošića su prethodnih dana bili zaniteresovani Twente, Olympiakos i Sporting Lisabon, ali se Tošić odlučio za jaču ligu.

Keln s klupe vodi bivši reprezentativac Hrvatske Zvonimir Soldo, a jedan od najpopularnijih njemačkih klubova se trenutno nalazi na 13. poziciji Bundeslige sa 21 bodom.

Tošić je prošle godine iz Partizana otišao u Manchester United, ali se nije uspio izboriti za mjesto u timu zbog velike konkurencije. Tošić se zbog toga odlučio na posudbu u nadi kako bi zadobio povjerenje selektora Radomira Antića i dobio poziv za SP u Južnoj Africi.

"Uvijek sam bio za to da sam igrač odluči šta je najbolje za njega. Mislim da je Tošić donio dobru odluku, jer je u posljednjim utakmicama za reprezentaciju potvrdio svoj kvalitet, golovima, igrom i ponašanjem. Veseli me što će sad više vremena provoditi na terenu u takmičarskom ritmu", rekao je Antić srbijanskim medijima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.