Totalno rasulo u Boltonu: Ispali iz lige, igrači prijete bojkotom utakmice

Teški dani za nekadašnjeg premierligaša

Totalno rasulo u Boltonu: Ispali iz lige, igrači prijete bojkotom utakmice

S. Grebović
Teme:

Igrači Boltona saopštili su ljudima iz uprave kluba da neće igrati u naredne dvije prvenstvene utakmice protiv Brentforda i Nottinghama zbog neisplaćenih dugovanja.

Evo primjera da se ovakve stvari ne dešavaju samo kod nas, već i na Otoku, koji je kolijevka najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Fudbalerima Boltona još uvijek nije isplaćena plata za mart, a oni su već nešto ranije ovog mjeseca bojkotovali jedan trening u znak solidarnosti prema drugom osoblju kluba koje je također ostalo bez svojih obećanih honorara.

Ekipa je u petak jednoglasno izdala saopštenje u kojem između ostao stoji:

"Dugotrajna finansijska kriza u našem klubu je dobro dokumentirana. Kao i činjenica da mi, igračko osoblje, tek trebamo dobiti naše martovske plate. Petorica ljudi iz našeg trenerskog osoblja također nije dobilo plate. Nastojali smo nastaviti s našim treninzima i obvezama, ali čelnike kluba svi ovi problemi ne dotiču, tako da smo morali stati u kraj agoniji. Imamo potrebu da se izvinemo našim vjerim navijačima, ali mi jednostavno nemamo drugog izbora".

Nekadašnji član Premier lige je u seriji od pet uzastopnih poraza i odnedavno je izgubio sve šanse za opstanak u Championshipu. Trenutno su na pretposljednjem, 23. mjestu sa 32 osvojena boda, tako da ćemo ih naredne sezone gledati u trećem rangu fudbala na Otoku.

Nema sumnje da su ovo teški dani za nekadašnjeg člana Premier lige, koji u svojim vitrinama ima četiri naslova engleskog FA kupa, kao i jedan naslov pobjednika Superkupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi