Tottenham daje 15 miliona za Downinga

Tottenham daje 15 miliona za Downinga

E. Ganibegović

Iako je bilo najava da u zimskom prelaznom roku u redovima Tottenhama neće biti novih igrača, "Čekičari" su već počeli sa pregovorima oko dovođenja 24-godišnjeg veznjaka Middlesbrougha, Stewarta Downinga.

Tottenham i Middlesbrough već su imali prvu rundu razgovora u kojima je Middlesbrough odbijao 11 miliona funti za svog ponajboljeg igrača, a i njihov trener Gareth Southgate je glasno najavljivao da neće biti ništa od prodaje.

Čelnici Tottenhama su morali dublje zavući ruku u džep i izvaditi još četiri miliona, koja će najvjerovatnije promijeniti stav Middlesbrougha, koji je sada na potezu.

S Downingom, koji je za reprezentaciju Engleske odigrao 21 utakmicu u karijeri, trener Tottenhama Harry Redknapp želi riješiti problem na lijevoj strani veznog reda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.