Tottenham i Everton idu dalje

FA Cup 4. kolo

Tottenham i Everton idu dalje

Midhat Šljivak
Teme:

Večeras su odigrana prva dva susreta 4. kola engleskog FA Cupa, aprolaz u dalji tok takmičenja ostvarili su Tottenham i Everton.

Tottenham je kao gost savladao na Vicarage Roadu ekipu Watforda rezultatom 1:0. Susret je riješio holandski reprezentativac Rafael Van der Vaart u 42. minuti utakmice za prolaz Spursa u dalju fazu takmičenja.

U drugom večerašnjem susretu Everton je na Goodisonu dočekao Fulham, te je slavio pobjedu rezultatom 2:1. Gosti su prvi poveli u ovom susretu golom Dannyja Murphyja sa bijele tečke u 14. minuti utakmice.

U 26. minuti izjednačenje Evertonu donosi Stacqualursi. Konačnih 2:1 i prolaz Evertonu donosi Fellaini golom u 73. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.