Tottenham nastavlja odličnu formu

QPR poražen na White Hart Laneu

Tottenham nastavlja odličnu formu

Tottenham je u okviru 10. kola engleskog Premiershipa savladao Queens Park Rangers na White Hart Laneu sa 3:1 i tako zadržao odličnu formu u domaćem prvenstvu.

Aaron Lennon je u 20. minuti uposlio Garetha Balea, koji je iskosa sa lijeve strane snažnim udarcem matirao golmana gostujuće momčadi. Nakon postignutog gola Velšanin je još dva puta zaprijetio, ali rezultat se nije mijenjao.

Ledley King je u 33. minuti šutirao iz veće udaljenosti, međutim to je bilo neprecizno i lopta je pogodila u šesnaestercu gostiju Rafaela van der Vaarta, koji je loptu umirio i pospremio ju u mrežu.

Jay Bothroyd ušao je u igru odmah na početku drugog poluvremena, a u 61. minuti vratio je nadu svom timu da mogu dići bar do boda. Heidar Helguson je nakon jednog kornera spustio loptu za Bothroyd, koji ju je glavom poslao u mrežu sa dva metra.

Nada gostiju trajala je samo deset minuta. Poslije kombinacije sa Lennonom, Bale je postigao prelijep gol. Velšanin je snažnim i preciznim udarcem pogodio za 3:1. QPR je do kraja pokušao preko Alejandra Faurlina, Shauna Wright-Phillipsa i Joeya Bartona, ali rezultat se nije mijenjao.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.