Tottenham nudi Baleu novi ugovor

Postaje li Velšanin najplaćeniji igrač Tottenhama?

Tottenham nudi Baleu novi ugovor

Totteham se želi odbraniti od napada evropskih velikana koji žele dovesti Garetha Balea, tako što će sjajnom Velšaninu ponuditi novi ugovor.

Bale je u maju prošle godine potpisao četverogodišnji ugovor prema kojem trenutno zarađuje 40.000 funti sedmično.

Tottenham je spreman Velšaninu ponuditi novu petogodišnji ugovor prema kojem bi imao dva i pol puta veća primanja od trenutnih.

100.000 funti bi bila samo osnovica, jer bi ta crifra vremenom rasla u zavisnosti od učinka 21-godišnjeg krilnog igrača.

Ukoliko Bale potpiše novi ugovor bit će najplaćeniji igrač Tottenhama u historiji, ali daleko od najplaćenijeg igrača u Premier ligi. Wayne Rooney zarađuje 250.000 funti sedmično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.