Tottenham odustaje od Pjanića i okreće se Eriksenu

Tottenham odustaje od Pjanića i okreće se Eriksenu

Tottenham će do kraja prelaznog roka uložiti makismalan trud kako bi angažovao Christijana Eriksena i Tobyja Alderweirelda, veznog i odbrambenog igrača holandskog Ajaxa, javljaju otočki mediji.

Eriksen koji je često dovođen u vezu i sa Liverpoolom mogao bi tako u Tottenhamu zauzeti mjesto koje je Andre Villas-Boas u početku bio namijenio za našeg Miralema Pjanića.

Pjevci su za ovog reprezentativca Danske već poslali ponudu vrijednu 15 miliona funti, kao i uzgrednih sedam miliona za defanzivca Tobyja Alderweirelda, koji je zanimljiv i engleskom Norwichu.

Sportski direktor Ajaxa Marc Overmars izjavio je da su ponude Tottenhama na razmatranju. "Ponude su stigle, a uprava još uvijek o njima diskutuje," kratko je izjavio Overmars.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.