Tottenham pao, City remizirao
Dario Srna (Shakhtar), tim iz Ukrajine ima veliku prednost pred revanš u Engleskoj

Kup UEFA

Tottenham pao, City remizirao

U večerašnjim prvim utakmicama šesnaestinefinala Kupa UEFA desetkovani Tottenham je izgubio na gostovanju od Shakhtara u Donjecku, rezultatom 0:2.
Ukrajinski tim došao je u vodstvo golom Seleznyova u 78, a veliki prednost ored revanš u Engleskoj donio im je Jadson u 88. minutu.

Drugi engleski predstavnik večeras je gostovao u Danskoj. Manchester City remizirao je sa domaćin Copenhagenom (2:2) iako je bio na domak pobijedi. Poveli su gosti sa Ostrva pogotkom Onuoha u 30. minutu. Ipak, domaći su izjednačili u 56, da bi Ireland City opet doveo u vodstvo pet minuta kasnije. U sudijskom vremenu za utakmicu bez pobjednika gol je dao Vingaard.

U danas ranije odigranom meču Lech našeg Semira Štilića koji je odigrao cijeli meč kući je sa Udineseom igrao 2:2. Posljednja dva prva susreta šesnestinefinala su u toku, a sastaju se Fiorentina – Ajax i Marseile – Twente.

Revnaši su za dvije sedmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.