Tottenham poslao ponudu za napadača Uniteda
Foto: epa.eu

Hernandez na meti Spursa

Tottenham poslao ponudu za napadača Uniteda

Midhat Šljivak

Ekipa Tottenhama poslala je ponudu Manchester Unitedu za meksičkog napadača Javiera Hernandeza.

Meksikanac ne dobiva puno prostora za igru na Old Traffordu, te se već dugo vremena spominje njegov odlazak iz Uniteda.  Prema navodima engleskih medija, Tottenham je uputio ponudu rukovodstvu Crvenih đavola za Chicharita, te bi Meksikanac do kraja prelaznog roka mogao pojačati tim s White Heart Lanea.

Pored Tottenhama interes za Hernandeza su pokazivali još Monaco i Atletico Madrid, ali ovi klubovi nisu ulazili u konkretne pregovore s Unitedom.

Hernandez za United nastupa od 2010. godine kada je stigao iz meksičke Guadalajare, a za tim s Teatra snova je odigrao 91 utakmicu, te je postigao 35 golova.

Ove sezone je postigao sedam golova u svim takmičenjima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.