Tottenham pregovara sa Pienaarom

Izgleda da će Pijetlovi ipak čekati do ljeta

Tottenham pregovara sa Pienaarom

Tottenham je u pregovorima sa Evertonovim veznjakom Stevenom Pienaarom, a navodno su mu spremni ponuditi sedmičnu platu u iznosu od 70.000 funti, prenosi The Guardian.

Goal.com je otkrio kako je Harry Redknapp bio spreman ponuditi  dva miliona funti s obzirom da mu na ljeto ističe ugovor, kako bi Južnoafrikanac već u januaru prešao u redove Spursa.

No, izgleda kako će Tottenham ipak sačekati do kraja sezone kada Pienaar postaje slobodan igrač.

Everton je ponudio ugovor 27-godišnjem veznjaku prema kojem bi zarađivao 60.000 funti sedmično, ali Južnoafrikanac je to odbio. Unatoč tome, David Moyes ga želi zadržati do kraja sezone.

"Spursi će sigurno potpisati Pienaara, a samo je pitanje da li sada u januaru ili na ljeto", rekao je izvor blizak Harryju Redknappu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.