Tottenham šalje ponudu za Berahina
Foto: EPA

Žele napadača

Tottenham šalje ponudu za Berahina

Midhat Šljivak

Ekipa Tottenhama poslaće ponudu za napadača West Bromwich Albiona Saida Berahina, prenose engleski mediji.

Tim s White Hart Lanea će za usluge 21-godišnjeg fudbalera ponuditi 15 miliona funti, te se nadaju kako bi ova ponuda mogla biti prihvaćena od tima iz predgrađa Birminghama.

Berahino je prošle sezone privukao veliku pažnju većih engleskih klubova. Igrao je sjajno u dresu WBA, a postigao je 20 golova u 45 utakmica.

Trener Spursa, Mauricio Pochettino, je označio dolazak mladog fudbalera kao top prioritet ovog ljeta i to kao zamjenu za Christiana Bentekea, čiji je transfer u Liverpool sve izvjesniji.

No, u WBA neće se lako odreći usluga ovog mladog fudbalera, koji je bio pozvan na Europsko prvenstvo za mlade, ali ga je povreda spriječila da zaigra u dresu Engleske reprezentacije, te će odbiti prve ponude Spursa.

Ukoliko dođe do dogovora, Berahino će novu sezonu početi u dresu kluba sa White Hart Lana.

Said Berahino je karijeru počeo u dresu WBA 2010. godine i većinu vremena je provodio u nižim engleskim ligama kao posuđen igrač. 

U sezoni 2013/14 WBA mu je ukazao povjerenje i on postiže devet golova u 35 utakmica. Sezonu poslije toga Berahino odigrava na visokom nivou postižući 20 golova u 45 utakmica, skrećući time pažnju velikih engleskih klubova na sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti