Tottenham savladao Henryjeve NY Red Bullse

Preokretom do pobjede

Tottenham savladao Henryjeve NY Red Bullse

A. Haznadarević

Fudbaleri londonskog Tottenhama slavili su u prijateljskom meču odigranom protiv MLS momčadi New York Red Bullsa.

Utakmica odigrana u Red Bull Areni u Harrisonu, predgrađu New Jerseyja, Spursima je donijela trorfej egzibicionog Barclays New York Cupa.

Američka momčad je bolje otvorila susret, došavši u vodstvo još u osmom minutu nakon dosuđenog jedanesterca. Novi igrač Tottenhama Jan Vertonghen je srušio Tima Cahilla u šesnestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Kenny Cooper.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda su u drugom poluvremenu Spursi pokazali zašto su momčad iz vrha engleskog fudbala.

U 60. minutu Gareth Bale se najbolje snašao nakon jednog kornera, te zakucao loptu u mrežu Red Bullsa, da bi samo šest minuta kasnije Gylfi Sigurdsson prelijepim šutem postavio konačni rezultat susreta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.