Tottenham se ne odriče Forlana

Tottenham se ne odriče Forlana

Iako su pojedini turski mediji sinoć objavili vijest kako bi Bešiktaš danas, najkasnije do srijede, trebao potpisati ugovor sa Diegom Forlanom, engleski mediji pišu da bi Forlan mogao i u Tottenham.

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp izuzetno cijeni najboljeg igrača Mundijala u Južnoj Africi i sve bi dao da ga dovede na White Hart Lane. Još u januaru je Redknapp boravio u Madridu, ali nije uspio dogovoriti Urugvajčev transfer u London. 

Diego Forlan nije u dobrim odnosima sa trenerom Atletico Madrida Quique Sanchez Floresom koji ga je ove sezone uglavnom držao na klupi, pa je Forlan postigao samo osam golova. Zbog toga je Forlan odlučio definitivno napustiti klub. 

Bešiktaš je navodno već dogovorio transfer Forlana. Turski klub ima odlične odnose sa Atleticom iz kojeg je nedavno u Istanbul otišao i Simao Sabrosa, a tv kuća NTV je objavila da će Forlan u srijedu zvanično biti predstavljen kao novi član Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.