Tottenham sprema ponudu za Suareza

Spursi imaju 45 miliona funti na raspolaganju

Tottenham sprema ponudu za Suareza

Trener Tottenhama, Harry Redknapp je otkrio da želi tim pojačati sa još tri igrača, a nova meta je napadač Ajaxa, Luis Suarez.

Uprava Spursa sprema 45 miliona funti za pojačanja, a na vrhu liste želja se nalazi Suarez. S obzirom da je Ajax doveo dva napadača, Hossama Midu i El Hamdaouia, vrlo je moguće da prodaju Urugvajca za neki dobar iznos.

Već od ranije se na meti londonskog kluba nalaze dvojica igrača Manchester Cityja, Craig Bellamy i Micah Richards.

31-godišnjeg Velšanina, Redknapp vidi kao idealno rješenje za napad u njegovoj novoj formaciji 4-2-3-1, koja će mu kako kaže donijeti više uspjeha u Ligi prvaka.

Jonathan Woodgate i Ledley King su često van terena zbog povreda, te bi Micah Richards bio sjajno pojačanje u odbrani za Pijetlove. City procjenjuje vrijednost 22-godišnjeg odbrambenog igrača na 15 miliona funti, no u Tottenhamu se nadaju da bi ga mogli dovesti i za devet miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.