Tottenham u finale tek nakon produžetaka
Pavlychenko je spasio Spurse golom u 118. minuti

Carling kup

Tottenham u finale tek nakon produžetaka

Fudbaleri Tottenhama uz dosta muke izborili su plasman u finale Carling kupa, u kojem će se 1. marta za trofej boriti protiv Manchester Uniteda koji je sinoć eliminisao Derby.

Spursi su večeras plasman u finale izborili tek nakon produžetaka savladavši Burley rezultatom 3:2. Obzirom da je prvi meč prije sedam dana okončan trijumfom Tottenhama rezuzltatom 4:1, činilo se da će revanš biti samo formalnost. Međutim, desilo se nešto sasvim suprotno...

Burnley je pred domaćim navijačima 90 minuta riješio u svoju korist rezultatom 3:0. Domaći su poveli golom Blakea u 34. minuti, da bi McCann u 72. minuti udvostručio prednost. I kada se činilo da će susret završiti ovim rezultatom Rodriguez je u 88. minuti pogodio za 3:0.

Obzirom da se u Engleskoj ne računa gol u gostima, ukupan rezultat glasio je 4:4, pa se pristupilo produžecima. Dodatnih pola sata pripalo je Tottenhamu koji je golovima Pavlychenka u 118. i Defoa u 120. minuti uspio osigurati prolaz u finale i dvoboj sa aktuelnim prvakom Engleske, Evrope i svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.