Tottenham vraća magiju
Modrić postaje ljubimac navijača

Tottenham bolji od Wigana

Tottenham vraća magiju

A. Beganović

Tottenham je u 3. kolu FA Kupa na svom terenu pobjedio Wigan rezultatom od 3:1 i tako najavio izlazak iz krize koja ga prati u Premiershipu gdje u zadnjih 6 utakmica ima samo jednu pobjedu.

Tottenham je ovom pobjedom najavio izlazak iz krize i bolje dane za sve zaljubljenike ovog slavnog engleskog kluba.

Tottenham je tokom cijelog susreta bio bolji od Wigana i samo je sreća spasila Wigan od katastrofalnijeg poraza. U prvom poluvremenu Tottenham je imao dvije izrazito dobre prilike preko Luke Modrića ali se na odmor otišlo bez golova. U tim trenutcima se činilo da navijače Tottenhama čeka još jedna duga noć.

Međutim, početkom drugog poluvremena Tottenham napokon dolazi u vodstvo. Strijelac je bio Roman Pavljučenko sa 11 metara. Na dva nula je povisio hrvatski internacionalac Luka Modrić koji se najbolje snašao nakon pogođene stative O'Hare i sa poda glavom loptu ubacio u mrežu. Malo neizvjesnosti utakmici je dao pogodak Henrija Camare u 88. minuti susreta, ali pitanje pobjednika riješava Pavljučenko svojim drugim pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena.

FA Kup, 3. kolo:
Tottenham – Wigan 3:1 (Pavljučenko 52', 90', Modrić 76' / Camara 88')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.