Tottenhamove muke protiv trećeligaša
Foto: EPA

Spursi ostali bez pobjede

Tottenhamove muke protiv trećeligaša

M. Šljivak

Fudbaleri Tottenhama nisu uspjeli da pobijede trećeligaša Rochdale u susretu osmine finala FA Kupa. Meč je završen sa 2:2 i putnika dalje će odlučiti ponovljeni duel.

Nije se Rochdale predao unaprijed već su napravili ogromne probleme Spursima i na kraju su izborili još jedan meč.

Poveli su u 45. minuti preko Hendersona koji pogađa za 1:0 nakon sjajne akcije, ali se Tottenham vraća u 59. minuti nakon odlične akcije. Prvi gol za Spurse postiže Lucas Moura..

Uspio je londonski tim doći do preokreta. Igrala se 88. minuta kada Harry Kane koristi penal i pogađa za 1.2, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima.

U trećoj minuti nadoknade Rochdale dolazi do drugog gola. Pogodio je Steven Davies za konačnih 2:2, pa će putnika među osam najboljih odlučiti ponovljenu meč na Wembleyju.

FA Kup:

Rochdale - Tottenham 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi