Totti bi volio da dođe Ancelotti

Roma traži novog trenera

Totti bi volio da dođe Ancelotti

Edmir Škorić
Teme:

Ovog vikenda u Italiji je okončano domaće prvenstvo. Roma je na kraju izborila kvalifikacije za Evropsku ligu, no i dalje je upitno hoće li neiskusni Vincenzo Montella ostati na klupi. Jedan od kandidata za novog trenera je i Carlo Ancelotti.

Ancelotti je u nedjelju dobio otkaz u Chelseaju, pa će se prema svemu sudeći italijanski stručnjak vratiti na "čizmu". Tamo ga, pišu italijanski mediji, čekaju Roma i Juventus. A i ikona rimskog kluba Francesco Totti...

"Nadam se da je u toj trci za novog trenera i Carlo Ancelotti nakon što je napustio Chelsea", kazao je novinarima po završetku utakmice sa Sampdorijom (3:1) 34-godišnji Romin kapiten Francesco Totti.

Aktualni trener Rimljana Vincezo Montella će prema svemu sudeći biti zamijenjen iskusnijim trenerom za sezonu 2011/12, iako se nekadašnji Romin nogometaš i italijanski reprezentativac nada ostanku na klupi rimskog kluba.

"Direktori su svaki dan posmatrali moj rad na treninzima. Ovaj posao mi je već donio zadovoljavajuće iskustvo, no vidjet ćemo što će se događati u narednih nekoliko dana", kazao je Montella.

Bivši argentinski i čileanski selektor Marceloa Bielsa jedan je od vodećih kandidata za nasljedstvo Montelle, a navodno je i trener Chieva Stefano Pioli imao sastanak sa sportskim direktorom Rome Valterom Sabatinijem. No, italijanski mediji i dalje smatraju da bi Ancelotti, koji je s dosta uspjeha vodio Milan, mogao biti novi trener popularne Vučice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.