Totti: De Rossi je shvatio šta je uradio

Kapiten stao u odbranu svog saigrača

Totti: De Rossi je shvatio šta je uradio

Daniele de Rossi, veznjak Rome, na utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Shakhtara, laktom je udario Darija Srnu. Francesco Totti, kapiten rimsokog kluba stao je u odbranu svog saigrača.

Shakhtar je na domaćem terenu savladao Romu sa 3:0 i plasirao se dalje. Pred kraj prvog poluvremena, De Rossi je laktom udario Srnu.

UEFA je najavila da će njena Disciplinska komisjija 17. marta pregledati video snimak i utvrditi da li je to 27-godišnji veznjak namjerno uradio. Ukoliko se utvrdi da jeste, De Rossi će biti suspendiran na četiri utakmice.

"Ranije sam i ja bio u sličnim situacijama, a tada je De Rossi bio uz mene. Mislim da je on prvi shvatio šta je uradio i da će iz ovoga izvući pouku", rekao je Totti.

De Rossi bi mogao biti kažnjen i od strane njegovog trenera Vincenza Montelle tako što bi izgubio status zamjenika kapitena.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.