Totti otvorio dušu

Totti otvorio dušu

U svijetu savremenog fudbala najzahvalniji i trenerima najdraži igrači su oni koji puno rade a malo pričaju. Jedan od takvih, bez ikakve sumnje, je i dugogodišnji kapiten i zaštitni znak rimske Rome Francesco Totti.

Ovih dana je, ipak, 33-godišnji as za novine La Repubblica rekao ponešto o svojim budućim planovima koji su naravno vezani za njegovu Romu.

"Unaprijed se radujem novoj godini a moja budućnost je u AS Romi. Volio bih tu ostati i narednih pet godina ukoliko me zdravlje posluži. Mislim da ću, nakon što odem u 'penziju' obnašati neku od izvršnih funkcija u klubu. Neću biti trener.", ističe Totti.

Mnogo se pisalo i o njegovom statusu u italijanskoj reprezentaciji pa je i tu dao nekoliko pojašnjenja:

"O tome ću odlučiti u aprilu. Ako me selektor Marcello Lippi i moji bivši suigrači žele u ekipi onda ću se vratiti. Prema Lippiu imam veliko poštovanje i uvijek ću mu biti zahvalan što je vjerovao u mene, čak i onda kada sam bio teško povrijeđen pred svjetsko prvenstvo 2006. godine. On je strpljivo čekao da se oporavim i stalno mi je bio motivator".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.