Totti srušio Bari, Milan bolji od Catanije

13. kolo Serije A

Totti srušio Bari, Milan bolji od Catanije

Edmir Škorić

U današnjim susretima 13. kola italijanske Serije A Milan je na San Siru porazio Cagliari sa 4:3. dok je na Olimpicu Roma bila bolja od Barija (3:1). Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su igrači Atalante i to kod Siene (0:2).

Najviše golova u ovom (13.) kolu talijanske Serije A palo je u Milanu. Rossoneri su na San Siru sa 4:3 pobijedili Cagliari i bar na kratko zauzeli drugo mjesto. Već u 5. minuti Seedorf je načeo mrežu gostiju, a samo nekoliko minuta kasnije Matri poravnao rezultat. Preko Lazzarija gosti uspijevaju i povesti, no do kraja prvog dijela golovima Borriella i Pata Milan okreće rezultat u svoju korist. Sredinom drugog dijela Pata ruši Astori u svom šesnaestercu, a penal silovitim udarcem u četvrti gol Milana pretvara Ronaldinho.

Nene je u 70. minuti donio neizvjesnost kada je savladao Didu udarcem sa 14 metara. Ipak, do kraja utakmice nisu gosti niša ozbiljnije napravili i Leonardov tim došao je do još jedne pobjede i nastavka pozitivnog niza.

Roma je nakon samo pola sata igre imala 3:0 i to hat-trickom kapitena Francesco Tottija. Utješni gol za goste postigao je Romin branič Marco Andreolli u 74. minuti (autogol). Palermo i Catania su remizirali. Migliaccio je u 4. minuti dovoe Sicilijance u vodstvo, da bi Martinez Cataniji donio bod u 57. minuti. U Napulju Napoli i Lazio su, također, podijelili bodove, odigravši susret bez golova.

Sampdoria je slavila u Đenovi protiv Chieva. Gosti iz Verone gubili su već nakon dvadesetak minuta igre golom Rossija, da bi Pazzini u 65. minuti povisio na 2:0. Utješni pogodak za Chievo postigao je Mantovani u 81. minuti. Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su igrači Atalante koji su sa 2:0 bil bolji od Siene. Tiribocchi i Acquafresca su bili ljudi odluke za tim iz Bergama.

Večeras se još sastaju Juventus i Udinese, čime će biti okončano 13. kolo Serije A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.