Toulouse golijadom korak bliže opstanku

Ligue 1

Toulouse golijadom korak bliže opstanku

D. Vejo

Fudbaleri Toulousea su večeras u okviru 33. kola francuskog prvenstva bili bolji od Bastije rezultatom 4:0 (0:0).

Iako se nalaze na pretposljednjoj poziciji na tabeli, fudbaleri Toulousea odlučni su u namjeri da ostanu u društvu najboljih. To pokazuje i činjenica da večerašnjom pobjedom koja je ujedno i druga u nizu, silovito grabe ka poziciji koja obezbjeđuje opstanak.

Iako su u prvom poluvremenu mreže mirovale, drugih 45 minuta donijelo je potpuno novu sliku.

Golijada. Riječ koja opisuje nastavak utakmice. Prvo je u 57. minuti meča Ben Yedder bio siguran za vodstvo domaćina, da bi svega dvije minute kasnije na 2:0 povisio Braithwaite.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treći pogodak dijelo je rezerviste Treja u 74. minuti dok je konačnih 4:0 postavio svojim drugim golom na meču, Ben Yedder.

Ovom pobjedom Toulouse se nalazi na 19. poziciji na tabeli te ih svega tri boda dijele od sigurne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi