Toulouse siguran

Le Championat

Toulouse siguran

Toulouse je sa 3:1 savladao Saint-Etienne u posljednjoj utakmici večerašnjeg programa u Le Championatu. Toulouse je od samog početka utakmice pokazao da je u ovom trenutku bolja momčad od nekadašnjeg velikana francuskog i europskog nogometa.

Domaća momčad je u vodstvo došla već u 11. minuti preko Machada, a na 1:1 je poravnao Riviere u 25. minuti. Do kraja utakmice su oba tima propustila po nekoliko izglednih prilika, ali se na odmor otišlo sa nerješenim rezultatom. 

Ipak, u drugom dijelu se igra Saint-Etiennea potpuno raspala, što puno bolja ekipa Toulousea znalački koristi i dolazi do velike pobjede. 

Prvo je reprezentativac Francuske Andre Gignac u 66. minuti donio prednost svom timu od 2:1, da bi deset minuta prije kraja utakmice Sissoko postavio konačnih 3:1 za Toulouse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.