Toure: Guardiola me otjerao iz Barce

Toure: Guardiola me otjerao iz Barce

Nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure okrivio je trenera Barcelone Pepa Guardiolu za odlazak s "Nou Campa" u ljeto 2010. godine.

Reprezentativac Obale Slonovače tvrdi da je namjeravao da ostane u katalonskom klubu do kraja karijere, ali je zbog lošeg odnosa s Guardiolom odlučio da napusti redove evropskog prvaka.

"Kada god sam Guardiolu nešto pitao, davao mi je čudne odgovore. Uglavnom me je ignorirao dok nije stigla ponuda iz Cityja. Zbog toga sam izabrao odlazak iz kluba. Ne razgovaram s Guardiolom godinu dana", izjavio je Toure za ONA FM.

"Da je pričao sa mnom, ostao bih u Barceloni. No, on nije imao povjerenja u mene. Želio sam da ostanem, ali on to nije htio", dodao je.

Dvadesetosmogodišnji veznjak za tri godine je odigrao više od 100 utakmica u dresu Barcelone. Dolaskom u Manchester City u ljeto 2010. postao je jedan od najplaćenijih igrača Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.