Toure krivi Wengera

Toure krivi Wengera

Nakon što je ove sedmice pojačao redove Manchester Citya iz Arsenala, reprezentativac Obale Slonovače Kolo Toure kritikovao je svog dojučerašnjeg trenera Arsene Wengera.Toure je na Emirates stadionu i prije njega na Hihgburyu proveo ukupno sedam sezona, prije nego je u transferu vrijednom 14 miliona funti prešao na Eastlands.

"Kada pogledate unazad vidjećete da su svi veliki fudbaleri otišli iz Arsenala. Klub su svojevremeno napustili Thierry Henry, Patrick Vieira i Ray Parlour, to je previše lidera koji su otišli. Takvi su igrači donosili uspjehe u svlačionicu Arsenala. Kada smo u Arsenalu osvajali prvenstvo, pobjednički duh je bio fantastičan", kaže Toure.

Toure se osvrnuo i na politiku vođenja ekipe svog dojučerašnjeg trenera Arsene Wengera.

"Ekipe koje osvajaju naslove to rade jer imaju najbolje igrače. A da biste imali takve fudbalere potrebno je potrošiti mnogo novca. Wenger to nikada nije radio i zato Arsenal i ne može do trofeja", smatra Toure.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti