Toure: Vratit ću se u Barcelonu jednog dana

Toure: Vratit ću se u Barcelonu jednog dana

Edmir Škorić

Govoreći za jedan lokalnu katalonsku radio postaju, reprezentativac Obale Slonovače Yaya Toure priznao je kako će se jednog dana vratiti u Barcelonu.

Yaya Toure je, podsjećamo, ovog ljeta stigao iz Barcelone u Manchester City za 24 miliona eura. 27-godišnjak se, ipak, ne može lako pomiriti sa činjenicom da više nije člana aktuelnog španskog prvaka.

"Vratit ću se jednom u Barcelonu da igram, ali ne kao turist. Želim se vratiti u Barcelonu, jer napuštanje kluba mi je bio najteži trenutak u životu", kazao je Toure, dodavši kako je Busquets "krivac" zbog njegovog odlaska sa Nou Campa.

"Sergio (Busquets) je jako dobra osoba i bez njega ne bih otišao. On je kvalitetan igrač, a ja ne želim sjediti na klupi, već redovno igrati. Osvojio sam sve i sada su mi potrebno neki novi izazovi. Za mene je City pravi izazov. To je momčad koja ne igra u Ligi prvaka, a već dugo nisu osvojili naslov. Dakle, oni su savršeni za mene."

Toure je u Barcu stigao 2007. godine iz Monaca za 7,8 miliona eura, te je na Nou Campu proveo tri uspješne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti