Trabzonspor slavio kod Bešiktaša

Turska Superliga, 24. kolo

Trabzonspor slavio kod Bešiktaša

Edmir Škorić

Bešiktaš je ugostio Trabzonspor, a meč koji slovi za derbi 24. kola turskog prvenstva završen je pobjedom gostiju (1:2).

Brazilac Bobo je u 66. minuti matirao Kivraka i izazvao erupciju oduševljenja domaćih navijača na FİYAPI İnonu u Istanbulu. Slavlje domaćih trajalo je svega dvije minute, jer je Argentinac Gustavo Coleman savladao iskusnog golmana na golu domaćih, Rustua Rečbera, u 69. minuti.

Trabzonspor je do kraja utakmice uspio doći i do pobjede. Yilmaz je u 88. minuti pogodio za veliko slavlje gostiju.

Treba kazati kako su gosti igrali sa igračem manje još od 43. minute, kada je isključen Serkan Balci zbog dva žuta kartona, a snage na terenu bile su izjednačene u 69. minuti, kada je Čeh Tomas Sivok isključen kod Bešiktaša.

Sa ovom pobjedom Trabzon se vraća na prvo mjesto sa 54 boda, tri više od Fenerbahčea.

Safet Nadarević, bh. reprezentativac, odigrao je svih 90 minuta u minimalnom trijumfu njegovog Eskisehirspora nad Bucasporom. Gol odluke postigao je Umit Karan u 51. minuti.

Identičnim je rezultatom okončan duel Bursaspora i Instabul BB-a. Batalla je doveo domaće u prednost u 36. minuti, da bi Inanc poravnao u 64. minuti. Na golu Istanbul BB-a nije bilo našeg reprezentativnog golmana Kenana Hasagića.

Antalyaspor je s 3:2 slavila na Recep Tayyip Edogan stadionu u Istanbulu protiv domaće Kasimpase koja ostaje zakovana na dnu tabele.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.