Tragedija: Srušio se avion s igračima brazilskog tima

Iznad Kolumbije velika nesreća

Tragedija: Srušio se avion s igračima brazilskog tima

Midhat Šljivak

Strašna nesreća dogodila se u Kolumbiji.

Avion u kojem je bila 81 osoba srušio se iznad Kolumbije, a među putnicima su bili i fudbaleri brazilskog fudbalskog tima Chapecoense.

Fudbaleri ovog tima su krenuli na meč finala Kupa Južne Amerike protiv Atletico Nacionala iz Medelina, no iznad Kolumbije se dogodila stravična nesreća.

Reuters javlja kako preživjelih ima, a prema neslužbenim informacijama avion se srušio u planinama iznad grada Medelina, navodno zbog nestanka goriva.

Posljednji meč fudbaleri Chapecoensea su odigrali prije dva dana kada su poraženi od Palmeirasa u prvenstvu Brazila s 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi