Tragična smrt fudbalera potresla je Englesku: Bio je nevjerovatan čovjek...
Foto - EPA

Peter Whittingham preminuo u 35. godini

Tragična smrt fudbalera potresla je Englesku: Bio je nevjerovatan čovjek...

Midhat Šljivak

Tragična smrt fudbalera Petera Whittinghama potresla je Englesku.

Ikona ekipe Cardiffa jučer je preminuo u bolnici u 35. godini nakon što se danima borio za život, no na kraju ga ljekari nažalost nisu mogli spasiti.

Whittingham je 7. marta doživio nesreću. Dok je u jednom pabu gledao ragbi meč, pao je niz stepenice i doživio je teške povrede glave. Danima se borio za život, no povrede su jednostavno bile preteške i on je jučer preminuo.

Tragedija je još veća kada se zna da je njegova supruga Amanda trudna. Par je čekao svoje drugo dijete, a smrt bivšeg igrača šokirala je i menadžera Manchester Uniteda Olea Gunnara Solskjaera.

"Uživao sam raditi s njim u Cardiffu. Teško je povjerovati da ga više nema. Otišao je tako mlad. Bio je fantastičan čovjek i prekrasno ljudsko biće", rekao je Solskjaer.

Policija je naravno istražila kompletan slučaj nesreće u pabu. Ispostavilo se da nema tragova nikakvog nasilja i da se radi o nesreći koja je na kraju koštala života ovog fantastičnog fudbalera.

Whitingham je većinu karijere proveo u Cardiffu za koji je nastupio više od 400 puta, a igrao je još za Aston Villu, Burnley, Derby i Blackburn.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Crna hronika? Uvedite tu sekciju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi