Trako: Svaki mladi igrač sanja da zaigra za veliki klub, moj san se ostvario
Trako i Mujezinović u duelu (FOTO - Tahir Hebib)

Mladi fudbaler Sarajeva iskoristio ukazano povjerenje

Trako: Svaki mladi igrač sanja da zaigra za veliki klub, moj san se ostvario · Intervju

A. Beganović

San svakog dječaka koji se u djetinstvu odlučio "družiti" sa loptom je debitovati za prvi tim. Nažalost, mnogo od njih ne ostvare svoje snove, ali i pored toga i kada odrastu ne zaboravljaju trenutke provedene na treninzima omladinskih selekcija.

A, kada se snovi ispune i kada postanu svjesni da se sav trud počinje isplaćivati, te da će fudbal biti njihov život, osjećaj je sasvim sigurno jedinstven.

Jedan od onih čiji snovi su ispunjeni je i mladi fudbaler Sarajeva, Muharem Trako. Šef stručnog štaba bordo tima Goran Sablić u ovoj sezoni pružio je priliku mnogim golobradim mladićima, a Trako je svoju iskoristio na pravi način. Fudbal je počeo igrati u rodnom Kaknju, a "lovci na talente" iz FK Sarajevo uočili su njegov potencijal te su ga doveli u svoj tabor.

Trako je prve seniorske minute upisao u ovoj sezoni, a ukupno je dosad odigrao 10 utakmica u Premijer ligi, a gledajući ga na terenu stiče se dojam da u nogama već ima stotine premijerligaških utakmica.

U razgovoru za SportSport.ba ovaj mladi igrač govorio je o svojim počecima karijere,

"Prve fudbalske korake napravio sam u FK Mladost Doboj Kakanj. Mislim da sam imao sedam godina kada sam došao na prvi trening. Nakon tri godine sam otišao u Rudar Kakanj, a onda sam se vratio u Mladost odakle sam stigao u Sarajevo. Od samog početka sam osjećao veliku ljubav prema fudbalu. Nekako sam sa loptom postoa jedno i shvatio sam da je fudbal moj život", istakao je Trako.

Oglasi

Nakon sezone provedene u juniorima Sarajeva, priključen je prvom timu sa nepunih 18 godina.

"U maju sam priključen prvom timu. Znao sam da dobijam veliku priliku. Prvi put kada sam ušao u seniorsku svlačionicu bilo je malo treme, no to je bila ona pozitivna trema koju svaki mladi igrač osječa", ističe Trako.

Za seniorski tim debitovao je u 2. kolu Premijer lige u Posušju i kaže da će se tog dana sjećati cijeli život.

"Debitovao sam u Posušju i taj dan će uvijek biti poseban dan u mom životu. Kako sam se osjećao? Ne znam kako bih to opisao. Sjajan osjećaj, mislim da svaki mladi igrač od malena sanja da igra za veliki klub. Meni su se moji snovi ostvarili", priča nam mladi fudbaler Sarajeva.

Trako je veoma brzo stekao povjerenje šefa stručnog štaba Gorana Sablića i sada je neizostavan član prve ekipe. Odigrao je 10 prvenstvenih utakmica i to na visokom nivou i zadovoljan je svojim nastupima, no smatra da može biti još bolji.

Oglasi

"Zadovoljan sam svojim nastupima, ali smatram da uvijek može više i bolje. Težim da na svakom treningu i utakmici naučim nešto novo i da ljestvicu očekivanja dižem na viši nivo", govori Trako i dodaje:

"Iskren da budem, nisam očekivao da ću u ovoj sezoni imati zapaženu ulogu u prvom timu, no bio sam spreman i znao sam da priliku koju dobijem moram iskoristiti. Želio bih se zahvaliti Goranu Sabliću i stručnom štabu, kao i čelnicima kluba na ukazanom povjerenju. Naravno, veliko hvala i našim navijačima".

U Akademiji FK Sarajevo nije proveo mnogo vremena, no sa mnogo repsekta govori o omladinnskim selekcijama Sarajeva i trenerima koji rade sa mladim fudbalerima. Ne zaboravlja ni trenere iz Mladosti i Rudara.

"Mnogo sam naučio od trenera u Akademiji. Obrazovačli su me što se tiče fudbala i mnogo im hvala na tome. Naravno, hvala i svim mojim trenerima u Mladosti i Rudaru. Mislim da je Akademija FK Sarajevo mnogo dobra za razvijanje mladih igrača i pripremanje za seniorski fudbal".

Nakon 12 kola Sarajevo se nalazi na 3. mjestu premijerligaške tabele sa 18 osvojenih bodova, devet manje od vodećeg Zrinjskog.

"Mislim da u ovoj sezoni možemo mnogo toga postići. Cilj je biti u vrhu premijerligaške tabele i vjerujem da ćemo ga ostvariti", ističe Trako, a na pitanje da li pazi na prehranu i kako provodi slobodno vrijeme, odgovara:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mnogo pazim na prehranu, mislim da bi svaki profesionalni igrač trebao paziti na taj segemnt. Mnogo je važno šta unosimo u naš organizam, a moje omiljeno jelo je piletina sa rižom. Slobodno vrijeme najviše volim provoditi u krugu porodice i prijatelja jer tada sam najsretniji. Muzika me opušta, a nisam neki ljubitelj filmova".

"Moja najveća podrška u svemu su moji roditelji, brat i nana. Mnogo im hvala na svemu", zaključio je Trako naš razgovor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeljo4life
E visoke si ciljeve postavio kad je tebi Sarajevo veliki klub hahahahah
4 25
pjanke.sa
Bravo mali samo nastavi se truditi. Odigrao si na nivou par utakmica! Sretno!
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije