Traktorom na utakmicu Srbija - Švicarska
FOTO: GETTY

Trojica prijatelja se odlučila na zanimljivu avanturu

Traktorom na utakmicu Srbija - Švicarska

S. Mlaćo

Prava  nogometna groznica trese cijelu planetu. Razlog je naravno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a pojedini navijači zaista ne biraju sredstva da dođu do Rusije i bodre svoje ljubimce.

Tako su trojica navijača iz Švicarske nakon opklade krenuli put Rusije sa traktoromom iu 1964. goine. Beat Studer i njegovi prijatelji Werner Zimmermann i Josef Wyer su se na ovu avanaturu odlučili odmah nakon što se Švicarska kvalifikovala na SP, ali su odlučili putovanje iskoristiti i za humanitarne svrhe, tačnije skupljanjem novca za švicarske dječije dobrotvorne organizacije.

Do sada su sakupili 20.000 švicarskih franaka.

"Sa traktorom nemamo problema", objasnio je Vajer, koji je vozio kombi i rukovao logistikom, dok su Studer i Zimerman manipulisali za volanom traktora šest sati dnevno.

Top Komentari

Kettenhund
Drina ima dvije strane, sa koje god gledas, imas onu preko... Najtuznije je kada se bilo koja od tih strana pokusa da ismijava onu drugu... Ovakav komentar moze staviti neko iz Pariza ili Firence, ali kada on dodje iz Prozora, iz Bugojna ili Fojnice, onda ne mozes a da ne zaplaces... Od smijeha...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi