Transfer Danila u Real sve izvjesniji: Pregovori u toku

Transfer Danila u Real sve izvjesniji: Pregovori u toku

Adnan Beganović

Aktuelni evropski klupski prvak Real Madrid ušao je u pregovore sa Portom oko tranfera 23-godišnjeg Danila.

Danilo je ugovorom vezan za Porto do ljeta 2016. godine, a u istom postoji klauzula prema kojoj može napustiti klub za obeštećenje od 50 miliona eura.

Međutim, kako pišu španski mediji, čelnici Reala uvjereni su da odštetni zahtjev mogu spustiti na oko 25 miliona eura upravo zbog toga što Danilu ugovor važi do 2016. godine.

S druge strane, Porto će Danilu ponuditi novi ugovor kako bi imao bolju pregovaračku poziciju, no pitanje je da li će brazilski fudbaler ponudu prihvatiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.