Traore donio prva tri boda Maliju

Traore donio prva tri boda Maliju

Okončan je posljednji susret današnjeg programa u okviru grupe D Afričkog kupa nacija, a Mali je sa minimalnih 1:0 slavio pobjedu nad Gvinejom.

Susret je odigran na stadionu Franceville, pred oko 25.000 navijača. Prvi dio susreta nije donio atraktivnu igru i veći dio je protekao u ispitivanju snaga. U 30. minuti je viđen jedini pogodak, a strijelac za Mali bio je Bakaye Traore, nogometaš Nancyja.

Izabranici Alaina Giressea su na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću. Reprezentativci Gvineje su u drugom dijelu pokušali na sve načine doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli u tom naumu. 

Mali će sljedeći susret u okviru grupe D igrati protiv Gane za četiri dana, a to bi mogao biti odlučujući susret u borbi za prvo mjesto, obzirom da nakon prvog kola obje ekipe imaju po tri boda. Istoga dana će koplja ukrstiti Bocvana i Gvineja.

Afrički kup nacija, grupa D:
Mali - Gvineja 1:0 (Traore 30) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.