Trapattoni bi rado sjeo na klupu Grčke

Trapattoni bi rado sjeo na klupu Grčke

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Giovanni Trapattoni osvrnuo se na glasine koje ga povezuju s klupom grčke reprezentacije.

Podsjetimo, Grci su otpustili Claudija Ranierija nakon domaćeg poraza od Farskih ostrva (0:1), pa se nagađa da bi Trapattoni mogao biti njegov nasljednik.

“Bila bi mi čast raditi kao selektor Grčke, ali u ovom trenutku mi se niko nije obratio s takvim prijedlogom”, izjavio je Trapattoni za Corriere dello Sport.

“Grčka je sjajna reprezentacija. Gledao sam utakmicu protiv Farskih ostrva i nisam mogao vjerovati što se događa, no u nogometu se svašta može desiti”, dodao je.

Trapattoni je kazao da je Grčka lijepa zemlja sa prekrasnom klimom i da je oduvijek želio tamo raditi. Vjeruje da se ova reprezentacija, unatoč svemu, na kraju može plasirati na Euro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.