Trapattoni: Estonce ozbiljno shvatiti

Trapattoni: Estonce ozbiljno shvatiti

Edmir Škorić

Daleko najbolji ishod u današnjem žrijebu baraža imala je reprezentacija Repulike Irske, koja će se za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu suprostaviti Estoniji.

Estonija je pravim čudom "upala" u baraž. Uspjeli su završiti iza Italije, a iza sebe su ostavili Srbiju. Estonci su, baš kao i naša reprezentacija, danas bili nenosioci i to sa najmanjim koeficijentom.

Iako su iz željeli i Portugalci i Hrvati i Česi, na kraju ih je dobila Irska, koja je pobjedom nad Armenijom osigurala drugo mjesto u grupi B.  Irski selektor Giovanni Trapattoni upozorava na protivnika.

"Za nas je pozitivno što ćemo prvu utakmicu igrati u gostima. Ne bismo trebali potcjenjivati naše protivnike, pa tako ne i Estoniju. Došli su do play-offa, onda moraju imati kvalitete i mentalnu snagu", kazao je Trapattoni, dodavši:

"Naš ulazak u baraž pokazao je važnog organizacije, posvećivanja pažnje detaljima i vjere u sebe. Sada se moramo dobro pripremati za novembarske susrete".

Prva utakmica Estonije i Irske igra se 11. novembra u Tallinu, a uzvrat je četiri dana kasnije u Dublinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.