Trapattoni i Hiddink na listi želja Nigerije

Traže novog selektora

Trapattoni i Hiddink na listi želja Nigerije

Edmir Škorić

Nigerija je u potrazi za novim selektorom, budući da je Shuaibu Amodu nedavno dobio otkaz. U užem izboru našli su se vrhunski stručnjaci kao što su Guus Hiddink i Giovanni Trapattoni.

Trenutni selektor Republike Irske Giovanni Trapattoni našao se u užem izboru za novog selektora Nigerije. Izvršni odbor Nogometnog saveza Nigerije danas poslijepodne se sastao u Abuji, kako bi pronašli nasljednika Shuaibu Amodua.

Osim Trapattonija, na listi želja je i ruski selektor Guus Hiddin, te Bruno Metsu, Ratomir Đuković, Peter Taylor i Hassan Shehata.

Ovaj popis bi se trebao dodatno sužiti u naredne tri sedmice, a konačna odluka o imeovanju novog selektora bit će donešena najdalje do kraja ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.