Trapattoni na klupi Irske do 2012.

Obje strane zadovoljne rezultatima

Trapattoni na klupi Irske do 2012.

Adnan Beganović

Iskusni talijanski stručnjak Giovanni Trapattoni produžio je za dvije godine ugovor s irskim fudbalskim savezom, pa će shodno tome ostati na klupi irske reprezentacije do 2012. godine.

„Naši rezultati pokazuju da sa samopouzdanjem i pravilnim metodama rada možemo biti uspješni. U irskoj reprezentaciji prepoznajem veliki potencijal i veseli me što će se naša saradnja nastaviti“, rekao je Trapattoni za irske medije.

Podsjetimo, talijanski stručnjak preuzeo je kormilo irske reprezentacije prošle godine, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Ircima dosta dobro ide. Naime, u grupi 8 nalaze se na drugom mjestu s 4 boda manje od vodeće Italije i pet više od trećeplasirane Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.