Trapattoni napustio bolnicu u Dublinu

Irski selektor uspješno operisan

Trapattoni napustio bolnicu u Dublinu

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak koji obnaša dužnost selektora Republike Irske, Giovanni Trapattoni napustio je bolnicu u kojoj je operisan prošle sedmice.

Podsjećamo, Trapattoni je odvezen u bolnicu nakon što se loše osjećao pred prijateljsku utakmicu Republike Irske i Argentine, a koja je odigrana u Dublinu. Kasnije se ispostavilo da je riječ o bolovima u trbuhu, koji su se pojavili kao rezultat manjih ožiljaka iz prethodnih operacija.

Italijanski stručnjak je operisan još prošle sedmice, ali je, zbog sigurnosti, tek danas pušten iz bolnice koja se nalazi u Dublinu.

"Potvrđujemo kako je selektor nacionalnog tima Giovanni Trapattoni jutros napustio bolnicu 'Mater'. On je izrazio veliku zahvalnost osoblju te bolnice, zbog odlične brige prethodnih dana ", saopštili su iz Fudbalskog saveza Republike Irske putem službene internet stranice.

Prijateljsku utakmicu protiv Argentine vodio je Trapattonijev zamjenik Marco Tardelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.