Trapattoni neće preuzeti Juventus

Želi u Juventus, ali na neku drugu funkciju

Trapattoni neće preuzeti Juventus

Adnan Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Giovanni Trapattoni demantirao je tvrdnje talijanskih medija da će po treći put u karijeri preuzeti torinski Juventus.

"Svakom treneru je teško vratiti se u klub s kojim je ostvario odlične rezultate. To su vrlo osjetljive situacije i trener mora biti mudar kada donosi takvu odluku," rekao je Trapattoni, te dodao:

"Vratio bi se u Juventus, ali ne kao trener. Realnije je da preuzmem neku drugu funkciju".

Jedan od najuglednijih talijanskih stručnjaka dva puta je sjedio na klupi Stare dame, od
1976. do 1986. i od 1991. do 1994. godine i osvojio šest naslova talijanskog prvaka, dva talijanska Kupa, titulu prvaka Europe, dva Kupa Uefa, Kup kupova i Interkontinentalni kup.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.